MEET

TEAM TABULA RASA

SCROLL

HE/HIM

‘Ik tatoeëer het liefst Patroon en Geometrisch werk. Patronen kun je goed met de vorm van het lichaam laten meebewegen ’

Door mijn interesse in de Punk/Hardcore scene vanaf mijn 14e zag ik veel muzikanten met veel tattoos. Dat is wat ik zag, en wat me gelijk aansprak. Zo ben ik zelf rond 2010 begonnen met tatoeëren. 

Ik tatoeëer het liefst Patroon en Geometrisch werk. Patronen kun je goed met de vorm van het lichaam laten meebewegen. Mijn werk is voornamelijk zwart gekleurd. Zwart werk vind ik het mooiste genezen in de huid. Ook over de jaren heen, werkt het gewoon heel goed. Ik werk graag aan grote projecten, omdat bij geometrisch en patroonwerk, juist meerdere repetities goed op een lichaam werken. Kleiner werk leent zich er minder goed voor.

Mijn inspiratie haal ik niet uit een specifieke stijl of bron. Uit veel richtingen en uiteenlopende stijlen kun je een hoop inspiratie vinden. Het liefste volg ik artiesten die zichzelf altijd weten te vernieuwen. Die constante ontwikkeling vind ik boeiend. Wanneer je steeds veilig hetzelfde blijft herhalen, is het voor mij niet zo interessant. Hoe artiesten zich op vernieuwende wijze blijven ontwikkelen, daar zit voor mij echte creativiteit. Dat stuk probeer ik voor mezelf mee te nemen.

Bij Tabula Rasa ontstond voor mij een goede aansluiting, we delen dezelfde ideeen. Als veganshop en ook omdat we als privestudio werken. Naast tatoeëren, werk in een collectief eetcafe, ben ik veel met muziek bezig en speel ik in bands. 

BOOK JAKA

MEET JAKA

leechbeau

Pattern-Geometric-Dotwork

SHE/HER

“Ik wil met like-minded mensen een plek neerzetten waar we ongedwongen creativiteit kunnen uitwisselen” 

In 2010 stopte ik mijn opleiding theatermaker om in een tattoostudio te gaan werken. Ik ben bij een ervaren tatoeëerder als apprentice terecht gekomen, waar ik heb mogen leren, en daaropvolgend in een studio gewerkt met veel mensen die hun kennis met me hebben uitgewisseld.

Ik heb altijd graag getekend, en ben op veel vlakken creatief geweest. Vol getatoeëerde mensen en tattoostudio’s vond ik mega fascinerend. Ik zag er vrijheid in, uitgesproken jezelf durven zijn. Je creatief compleet vrij voelen, sprak me op jonge leeftijd aan. En ik bedacht me al snel; ik wil tattoos, veel tattoos ;)

Folkloristische stijlen, traditionele tattoo classics, en ancient Tribal tattooing, zijn stijlen waar ik niet op uitgekeken raak. Elementen hiervan gebruik ik veel in mijn tattoos. Folklore, arts/crafts, architectuur en textieldesign uit vreemde oude culturen inspireren me. Natuur en vooral Symmetry zal vaak in mijn werk terug te zien zijn. Ik heb een behoorlijke shift gemaakt in stijlen, maar de richting waarin ik me nu begeef daar voel ik me senang in. De laatste tijd duik ik meer in mijn Indonesische achtergrond, en vind er veel inspiratie in terug, die weer heel mooi te vertalen is in tattoos.

Tabula Rasa was een ‘Happy accident’ Er kwam een toffe plek op m’n pad, en ik besloot ervoor te gaan. Ik wil met like-minded mensen een plek neerzetten waar we ongedwongen creativiteit kunnen uitwisselen. Ik vind het belangrijk een plek te creëren waarin ik me thuis voel met de mensen om me heen. 

Naast tatoeëren, volg ik een yoga-opleiding, doe ik soms hysterische dansjes op een festival en ga ik graag op zoek naar nieuwe eettentjes waar veganfood op het menu staat.

BOOK XADIA

MEET XADIA

_XADIA_

FOUNDER OF TABULA RASA

COLORFOL(K)-ornamental-SYMMETRY

SHE/HER

"Traditional en Fineline blijkt de perfecte combinatie voor mij te zijn, waar ik veel plezier uit kan halen"

Inmiddels tattooer ik 5 jaar en interesseert mij vanaf het begin de Traditionele stijl het meest. Als kind tekende ik juist graag realistisch en heel gedetailleerd. Wat heel contrasterend is aan Traditional/Oldschool. De afgelopen jaren begon ik het gedetailleerd werk ook te missen, en ben ik mij naast Traditional ook op Fineline werk gaan richten. Dit blijkt voor mij de perfecte combinatie, waar ik veel plezier uit kan halen.

Bij beide stijlen zie je natuur als thema vaak terug. Ik haal veel inspiratie uit oude biologieboeken waarin dieren en bloemen nog met de hand getekend zijn. Advertenties uit de jaren ‘20 tot ’70 en pin-ups gemaakt door Gil Elvgren zijn tot vandaag de dag grote inspiratie. Maar ik kan ook zeker geen genoeg krijgen van Ukiyo-e; traditionale Japanse prints uit 1600-1800. Ook volg ik graag het werk van talentvolle tattoo artiesten in uiteenlopende stijlen, zoals Traditional, Neotraditional en Japans.

Hoewel tattooeren ook veel tijd vraagt, vind ik het nog steeds heel leuk om voor mezelf te schilderen, en of linosnede’s te maken. Maar naar feestjes gaan, en lekker in de natuur zijn doe ik ook met veel plezier.

Ik ben als klant bij Tabula Rasa terecht gekomen en toen ik daarna een dag mocht komen guesten, wist ik dat dit dé shop voor mij was. Je wordt hartelijk ontvangen en iedereen is lief en oprecht. Na een dag werken ga ik altijd vol energie de deur uit door de aangename sfeer die er hangt. 


BOOK RENEE

MEET RENEE

oldschooltattoobaby

Traditional – Fineline

SHE/HER

“Met de openheid en eerlijkheid van mijn klant kan ik iets speciaals alleen voor hun creëren. Iets dat ook echt alleen voor jou is.” 

Mijn interesse voor tattoo’s ontstond van kinds af aan. Ik tekende al graag en uiteindelijk ging ik op mijn negentiende mijn eerste tattoo laten zetten. Toen ik daar zat kon ik zien hoe het eraan toe ging in een tattooshop. Het sprak me heel erg aan. Zo besloot ik te stoppen met mijn studie en me te focussen op het tatoeëren. Een enge keuze om te maken maar wist ik wel dat ik er alles voor wilde doen om mijn passie te volgen.

In het najaar in 2018 ben ik betrokken geraakt in de tattoo wereld en heb ik meerdere apprenticeships gehad. Ik heb daarvan kunnen ervaren dat iedere tattooshop zijn eigen dynamiek heeft en dat vind ik ook een heel waardevol leerproces om mee te kunnen pakken. Hiervan heb ik ook geleerd dat je je als apprentice zelf goed op je gemak moet kunnen voelen in de tattooshop waar jij je bevindt. Ik heb van de tattoo artiesten die ik heb ontmoet veel kunnen leren en ik ben dankbaar dat zij mij hebben kunnen laten zien wat wel of niet moet in de tattoo cultuur. Een paar van hen hebben zelfs een plekje in mijn hart gekregen. 

Sinds November 2021 ben ik apprentice geworden van Xadia, zij heeft mij tot nu toe al veel laten zien in het de tattoovak, niet alleen in de techniek van het tatoeëren maar ook over authenticiteit. Daarbij heb ik het over eerlijk naar jezelf durven te zijn en vanuit daar je inspiratie vinden, zien waarom ik de stijl kies die ik kies. Ik vind dit heel waardevol voor mijn proces op werk en mezelf. 

Ontwikkeling vanuit je eigen geest is dus mijn grootste inspiratie, ik vind dat iets goddelijks, iets uit jezelf, uit je eigen hart. 

Met de openheid en eerlijkheid van mijn klant kan ik iets speciaals alleen voor hun creëren. Iets dat ook echt alleen voor jou is. Je hoort vaak het gezegde: “my body my temple” Daar ben ik het helemaal mee eens. Tempels inspireren mij daarom heel erg, ze zijn sacred en vertellen verhalen, wat met het goddelijke te maken heeft. Ik gebruik daarom graag invloeden van Occultistische, Mystieke en Folkloristische stijlen.

Tabula Rasa is voor mij mijn tweede thuis, mijn collega’s voelen ook echt aan als familie, we zijn ook heel eerlijk naar elkaar, waardoor we veel van elkaar kunnen groeien. Ik krijg hier ook alle vrijheid om mijn proces te kunnen creëren en te onderzoeken, dat waarborg ik heel erg.

Naast tatoeëren verdiep ik me graag in kunst, filosofie, geschiedenis en games. Ook omring ik mezelf graag tussen mijn vrienden die veel bezig zijn met muziek, zij inspireren mij ook om meer met muziek bezig te zijn.

BOOK DOMINIQUE

MEET DOMINIQUE

domoko

Occult - Folk

SHE/HER

MEET ASTRID


Astrid is 3 dagen in de week in de studio aanwezig om iedereen te voorzien van fantastische Vegan Lunch! Van Kimchi, tot Jackfruit Rendang. Met liefde weet ze iedereen in de studio weer goed te verzorgen!

Ik ben zelf niet vegan, maar ik moet zeggen dat ik graag veganistisch eet. De sfeer in de studio is altijd goed, en ik vind het gezellig en fijn om mijn dochter te kunnen helpen. 

Meet our regular guests....

HE/HIM

My name is Jacopo but everybody calls me jaco

Style I tattoo…
It’s hard to define, I started as old school doing mostly blackwork, and I space between graphic, ornamental, folk inspired with an eastern/Asian touch

I take inspiration by lot of folk and ancient art around the world , nature, books and everything can catch my attentions

Why Tabula Rasa?
Love to work at tabula for the warm,safe and welcoming atmosphere , I immediately felt a connection not only tattooing related but as a place where I can share also some view of life and learn under a professional and human aspect.

When I’m not tattooing I like to experiment with other medias and tools ( from paintings, screenprinting, buildings) I love to cook , take long walk on nurture and relax with my 4 cats.

BOOK JACO

MEET JACO

JACO.TT

HE/HIMIk haal mijn inspiratie uit verhalen uit de Mythologie. Ik vind het belangrijk dat mijn tattoos contrastrijk zijn. De mensen bij Tabula Rasa zijn een open minded ingesteld, en het is een creatieve werkplek. In mijn vrije tijd, sport ik graag, ga ik graag op reis en ga ik graag uiteten met mijn vrouw.

BOOK MARCO

MEET MARCO

KIRIN_TATTOO

JAPANeSe / ASIAN / OLDSCHOOL / MANDALA / GEOMETRIc

SHE/HER

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door tattooages. Ik wist ook al op hele jonge leeftijd dat deze vorm van kunst een groot deel van mijn leven zou gaan uitmaken. Dat ik vandaag de dag tattooeren als mijn beroep mag beschouwen, is iets dat ik nooit had durven dromen, en waar ik nog elke dag dankbaar voor ben! 
Inspiratie zit hem voor mij niet in specifieke bronnen. Uit heel veel bronnen haal ik inspiratie, vaak gaat dit onbewust en vertaalt dit zich daarna als vanzelf in mijn tekeningen. 
Samen sparren met degene die zich door mij wilt laten tattooeren, is voor mij ook een grote bron van inspiratie. Goed in beeld hebben wat de wensen zijn, is cruciaal in dit proces. Deze wensen vertalen in een tekening binnen mijn stijl, en uiteindelijk komen tot een mooi eindresultaat, is wat mij elke dag zoveel voldoening geeft! 
Naast tattooeren ben ik veel in de natuur te vinden en graag met vrienden en familie. 
Werken bij Tabula Rasa voelde vanaf dag 1 vertrouwd. De energie in de shop is zo fijn, de sfeer is warm en de artiesten zijn allemaal lieverds. Het is een hele fijne plek om te komen, niet alleen voor ons als artiest, maar ook voor klanten. Dat is iets wat ik heel belangrijk vind!

BOOK VERA

MEET VERA

(Bold) ornamental - tribal

VERAROSATATTOO

SHE/HER

“Ik laat me inspireren door de natuur en vormen die het lichaam complimenteren”


Wat ik een mooi aspect vind van wat ik doe is om samen ideeën en gedachtes uit te wisselen en dit te manifesteren op de huid. Hierbij laat ik me graag inspireren door de natuur, en vormen die het lichaam complimenteren. In mijn werk vind je dotwork, blackwork, gestileerde vormen en realisme terug.

Als ik niet in tattoo shops rondhang ben ik met mijn hond of bezig met sport, schilderen of heel veel eten en genieten van het leven.

Tabula Rasa is relaxte omgeving met veel creatieve geesten. Ik voel me er veilig en chill en ben er daarom ook graag. En oh ja, ze hebben echt hele goeie vegan tosti's!

BOOK LEONIE

MEET LEONIE

LEONIEPALANCA

Dotwork - geometrisch - realisme

HE/HIM

“Mijn werk is geïnspireerd op verschillende invloeden van over de hele wereld, maar komt voornamelijk voort uit voodoo, en alienachtige patronen, ornamenten en tattoos uit de Berber cultuur”


Van kinds af aan, begon ik al met tekenen tot ik op een dag iemand tegen kwam met tattoos. Dit had zo veel inpakt op mij dat ik als jongen van 6 jaar oud compleet geobsedeerd was met het idee dat mijn tekeningen vereeuwigd werden op iemand! Dit heeft mij altijd gepushed om mijn droom waar te maken! Dit heb ik voornamelijk op mijn klasgenoten gebotvierd, die op jonge leeftijd al met een sleeve van stift van mij rondliepen! 

Naast tatoeëren hou ik me veel bezig met fotografie en architectuur, ik ben geobsedeerd met het concept wonen. Niks is zo heerlijk om te doen, als je eigen plekje creëren.

Ik werk naast in mijn eigen shop in Haarlem bij Tabula rasa. Dit voelt elke keer als thuiskomen. De sfeer, de artiesten en alles daaromheen voelt als een warme deken. Ook de mensen die zich er laten tatoeëren voelen zich er erg welkom en thuis, dat is iets wat ik heel erg belangrijk vind in een studio!

BOOK NICK

MEET NICK

NICK3XL

NEO TRIBAL / BOLD BLACK

HE/HIM

“Voor inspiratie ga ik altijd veel op pad, en kijk ik altijd goed naar wat er in de natuur te vinden is.”

Ik tatoeëer voornamelijk black illustrative, veel botanische afbeeldingen maar ook de klassiekere afbeeldingen, zoals vrouwen gezichten, tijgers en skulls.
Kleur vind ik ook erg leuk om te doen, ook daarin doe ik veelal bloemen.

Voor inspiratie ga ik veel op pad, in Nederland en daarbuiten, en kijk ik altijd goed naar alles wat er in de natuur te vinden is. Van de kleinste insecten en bloemetjes tot bergformaties, mensen en alles daartussen.

Ik kom eens per maand werken bij tabula rasa, vooral omdat het een onwijs inspirerende en gezellige plek is met gepassioneerde mensen. Ik sta achter de filosofie van een vegan werkplek en dat is niet alleen vanwege de lekkere vegan tosti`s :-)

Als ik geen tattoos zet ben ik veel aan het fietsen, schilderen, reizen en breng ik veel tijd door met mijn 2 honden. 

BOOK ROALD

MEET ROALD

ROaldvdbroektattoo

Black Illustrative – Botanical 

HE/HIM

“Met name de culturen uit India, Nepal, Tibet, Thailand, Malaysia, Indonesia en Myanmar inspireren me enorm.”

Hola! 

Mijn naam is Ruud en aangezien het beessie ook een naam nodig heeft, is het op het internet gebeuren 'Ruud Raams'. 

Qua tattoo-stijl is het een never ending proces, af en toe denk je een 'stijl' te hebben gevonden maar dan ga je weer een andere kant op, maar dat is ook weer het mooie en je blijft altijd leren. Anyway, om een directie aan te geven is het vooral 'Oriental Inspired'. Ik heb de afgelopen ruim 10 jaar, veel jaren rondgezworven door heel Asia wat lifechanging is geweest. Met name de culturen uit India, Nepal, Tibet, Thailand, Malaysia, Indonesia en Myanmar inspireren me enorm voor tekeningen en tattoo designs. Daarnaast vind ik 'tribal' wat een breed begrip is ook erg tof om te doen... 
Tabula Rasa is de perfecte studio waar deze stijlen veel te zien zijn en ik werk er graag omdat het een erg inspirerende studio is die wordt 'gehost' door fantastische artiesten die een passie hebben voor tattoos en die ook waarde hechten aan het 'no ego' verhaal.

Dus het is een soort van warm bad waar je aan het werk bent met een laidback vibe. Ook kan je er met elkaar uren praten over tattoos en andere zaken wat het zo'n toffe plek maakt om te zijn! Het is geen inloop shop maar echt een studio is waardoor je alle tijd voor de klant hebt zonder dat er afleiding is, wat ik erg belangrijk vind in het proces. 
Ik vind het lastig om niet met tattoos bezig te zijn, er gaat geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben. Maar goed als ik er niet mee bezig ben, ben ik vaak aan het tekenen en wil ik komende tijd een nieuwe cursus starten. Een andere passie is surfen, ik ben vaak op het strand te vinden als de omstandigheden goed zijn en sinds kort heb ik ook 'klimmen' ontdekt... Genoeg te doen dus!

BOOK RUUD

MEET RUUD

RUUDRAAMS

Ornamental Inspired