Risks & Disclaimers

Informatie over de risico’s van tatoeages
Het aanbrengen van tatoeages kan risico’s met zich meebrengen. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel ons op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

 

Laat je niet tatoeëren: 

• op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan

• op een litteken dat minder dan een jaar oud is

• op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd

• op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is

• op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen

• als je onder invloed bent van alcohol of drugs

• als je zwanger bent

 

Daarnaast raden wij af geen tattoo te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

• diabetes

• hemofilie

• chronische huidziekte

• allergie voor tatoeagematerialen of -inkt

• immuunstoornis

• hart- en vaatafwijkingen

 

Nazorg
Volg altijd ons advies op over het verzorgen van je tattoo. Na het zetten zullen wij je duidelijk uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. De eerste twee tot drie dagen kan je tattoo rood zijn en een beetje gezwollen. Mocht dit na een aantal dagen niet wegtrekken neem dan contact met ons op of met je huisarts.

 

Allergische reactie

Een allergische reactie is niets anders dan een overdreven reactie van het immuunsysteem. Omdat men bij het tatoeëren een voor het lichaam onbekende stof, namelijk de inkt, onder de huid aan brengt, gaat ons afweersysteem hier tegen reageren om ons tegen deze vreemde stof te beschermen. Dit doet zij door het inkapselen van de kleurstof in cellen. Bij veel mensen is hierna de kous af, en houdt het immuunsysteem op met reageren, omdat de verfstof veilig is opgeborgen binnen een kapsel. Maar bij een aantal mensen blijft de afweerreactie doorgaan, zij zijn dan blijkbaar dusdanig overgevoelig, dat zelfs inkapseling de reactie van het immuunsysteem niet stopt.

 

In het verleden kwamen allergische reacties voor omdat de oudere pigmenten chroom, kobalt of kwik bevatten. Ook werd er vroeger lood gebruikt in verfstoffen.Tegenwoordig zijn de kleurstoffen veiliger, ze worden namelijk ook in ons voedsel gebruikt. Maar zelfs wanneer een kleurstof onder de noemer “natuurlijk” valt, of goedgekeurd is met een E-nummer, blijft het voor ons lichaam iets vreemds, iets wat er niet in hoort. En niet iedereen staat er bij stil dat ook tatoeage-inkt een allergische reactie kan veroorzaken en dat die reactie niet direct hoeft op te treden maar zich ook pas veel later kan gaan manifesteren. Bij de meeste mensen blijft het namelijk niet bij één tatoeage. Vergelijk het maar met een bijensteek, de eerste keer valt de allergische reactie nogal mee, maar bij de volgende steek wordt de reactie steeds heviger. Dit komt omdat in het lichaam allergische sensibilisatie optreedt, hoe vaker contact met het “allergeen” (de lichaamsvreemde stof), des te heviger de reactie. Wanneer de allergie langere tijd blijft bestaan, overbelast het het lichaam en kunnen daardoor ook andere overgevoeligheden ontstaan, zoals voor pollen en huismijten. Men denkt dan dat dat de oorzaak is van de allergie, en komt er veelal niet achter dat de oorspronkelijke of echte oorzaak bij de tatoeage-inkt ligt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

i
Welcome to Estelle, an essential and a must-have for everyone in the fashion industry.